FarnostSered
  • Vitajte na webe seredského dekanátu


DÔLEŽITÝ OZNAM k obmedzenému sláveniu verejných bohoslužieb, od štvrtku 15. 10., v počte 6 osôb

  • Ostatná aktualizácia: piatok, 30. október 2020, 16:05
  • Napísal: Kaplán
  • Návštevy: 1201
  • 13 okt

 

V rámci celej SR budú od štvrtku 15. októbra platiť úpravy na organizovanie hromadných podujatí, pre ktoré doteraz platilo obmedzenie do 50 ľudí. Zákaz sa týka usporadúvania hromadných podujatí a teda aj slávenia verejných sv. omší v jednom okamihu  v počte nad 6 osôb. To znamená, že na verejných svätých omšiach sa môže zúčastniť maximálne 6 osôb včítane kňaza.

Úmysly svätých omší, ktoré ste si objednali, budú zverejňované na internetovej stránke farnosti Sereď a na výveske kostola. Prosíme veriacich, aby pri slávení sv. omší dali prednosť príbuzným, ktorí si objednali sv. omšu. Úmysly na večerné sv. omše sú už do konca kalendárneho roka obsadené. Na ranné sv. omše je ešte možné nahlásiť úmysly sv. omší na mesiace november a december.  

Krsty, pohreby a sobáše sa budú môcť konať, avšak za pravidiel, aké budú platiť pri prevádzkach, čiže jedna osoba na 15 štvorcových metrov v priestore. Ak sa budú tieto obrady konať vonku, počet účastníkov sa obmedzovať nebude, dodržiavať sa však musia dvojmetrové odstupy.

Sviatosť birmovania, ktorá bola plánovaná na 24. 10. a preskúšanie birmovancov, sa odkladá na neurčito.

Adorácia vo štvrtok bude bývať aj nadaľej po sv. omši, ktorá sa začína o 7:00 do 18:00 hod. Na adorácii môže byť v kostole max. 5 ľudí, ktorí sa môžu zapísať na papier v predsieni kostola. 

 V utorok 13. 10. a stredu 14. 10. bude pridaná sv. omša o 17:00 hod. To znamená, že budú sväté omše o 7:00, 17:00 a 18:00. Modlitba posvätného ruženca sa bude modliť pred sv. omšou, ktorá sa začína o 17:00 hod.

Chceme vás všetkých pozvať k zvýšenej vzájomnej ohľaduplnosti, aj obetavosti, vzhľadom na dočasnú nemožnosť sláviť svätú omšu pre všetkých a so všetkými. Treba urobiť, čo je v našich silách, aby sa predišlo sporom a konfliktom. Buďme príkladom jednoty, trpezlivosti a pokoja! Obetujme všetky ťažkosti za čo najskorší koniec koronakrízy.  Prosme dobrého Pána Boha, aby ochraňoval Slovensko a Panna Mária Sedembolestná, naša patrónka, nech oroduje za nás všetkých!